PGB Judith van Laere,            begeleiding in de thuiszorg    
        

Wat biedt PGB Judith van Laere?


Werkwijze  

Met een warm hart, veel rust, structuur en aandacht begeleid ik cliënten door hun dag(deel) heen. In samenspraak met de cliënt of de ouder/ vertegenwoordiger van de cliënt stemmen we af wat er aangeboden wordt. Dit wordt opgenomen in het zorgplan en zorgdossier. Ik ben een opgeruimd en geordend persoon die oog voor detail heeft. Ik hou er van om veel naar buiten te gaan met de cliënten. Ook wordt er tijd gemaakt voor een spelletje, praatje, klusjes in huis. Samen een boodschapje doen, koken, huishoudelijke taken. Samen of alleen, afhankelijk van de hulpvraag.


Een aantal kenmerken die zzp collega's, cliënten en ouders mij toeschrijven zijn:  

Zorgzaam, trouw, opgewekt, lief, begripvol, kundig, flexibel, geduldig, gestructureerd, ordelijk, creatief, warm hart, meedenkend en attent.


Doelgroep 

Ervaring en affiniteit in het werken met: 

 • Jonge kinderen met bijvoorbeeld autisme maar ook ervaring in laag begaafdheid, licht tot matig verstandelijke beperking, meervoudige beperking, algehele ontwikkelingsachterstand, taal en communicatieproblematiek, ondersteunen in schoolse activiteiten, nieuwe vaardigheden aanleren
 • Volwassen vrouwen met NAH, afasie en/ of lichamelijke verlamming/ lichamelijke beperkingen
 • Hulp in het huishouden, ordenen en organizen om je huis een thuis te laten zijn (als onderdeel van de begeleiding)
 • Hulp in de administratie, post verwerken en instanties benaderen
 • Persoonlijke verzorging tijdens douchemomenten (alleen meisjes/ vrouwen)


Via mijn vorige werk heb ik meerdere workshops en cursussen mogen volgen in onder andere autisme, kinder EHBO, ondersteunende gebaren in het onderwijs, ouderbegeleiding, agressie training en meldcode kindermishandeling. Tegenwoordig lees ik veel, volg ik webinars en trainingen om mijn kennis op peil te houden. 

Ik heb heel veel ervaring in het werken met structuur, pictogrammen en ondersteunende gebaren naast de gesproken taal. Veel meer mensen dan alleen kinderen met autisme hebben baat bij structuur, rust, regelmaat en met geduld vaardigheden uitbreiden of nieuwe vaardigheden aanleren. Mocht je twijfelen of je tot de doelgroep behoord of denk je dat ik toch ook iets voor je zou kunnen betekenen? Ik sta je graag te woord!  


Voorbeeld van doelen in de begeleiding of ondersteuning kunnen zijn:

 • Leren lopen aan de hand en later zelfstandig lopen
 • Zelf gaan zitten in de stoel en er ook weer veilig vanaf kunnen 
 • Gevarieerder leren spelen; alleen, samen met een broer/zus of met een volwassene
 • Overprikkeling leren dempen door middel van een acceptabele uitlaatklep
 • Zelfstandig leren snijden van brood
 • Kleine klusjes in huis aanleren
 • Woorden leren gebruiken in plaats van gebaren of alleen wijzen
 • Gebaren leren inzetten als een woord zeggen niet lukt
 • Leren wijzen in plaats van huilen of boos worden
 • Jezelf leren te vermaken 
 • Huis ordenen en spullen een vaste plek in huis geven
 • Administratie en post ordenen en bijhouden
 • Emoties en frustratie mogen uiten maar wel op een integere manier naar de ander toe
 • Boodschappen doen of in andere winkels jezelf verstaanbaar en begrijpbaar maken


Picto's (pictogrammen) 

Voor de één werkt picto's niet en voor de ander juist heel goed! Doe wat goed voelt en bij jou en/of je gezin past. Ik werk al heel lang met picto's. Kom je er niet uit, ik help je graag met het opzetten van een dagstructuur, het kiezen van de juiste plek in huis om de picto's op te hangen en leer hoe je het beste kunt werken met picto's. Foto's of verwijzers zijn ook een mooi middel om structuur in de dag aan te brengen.  


Gebaren 

Heel veel gebaren maak je automatisch al. Denk maar aan het gebaar van "drinken", "hier komen", "koud" of "tot ziens". Je ondersteund hiermee hetgeen wat je zegt. Voor kinderen of mensen die ook baat hebben bij gebaren kan er een wereld voor hen open gaan. Ze kunnen door middel van gebaren zelf aangeven wat ze willen, hoe fijn is dat! Het aanleren vraagt wel wat energie, herhalen is hierbij erg belangrijk. Je kunt de gebaren ook voordoen of samen doen zodat het kind of anderen die er baat bij hebben, zien en ervaren hoe een gebaar gaat. Er zijn verschillende apps voor op je mobiel en op internet is er ook genoeg informatie te vinden. Via mijn vorige werk heb ik een cursus "Gebaren in het onderwijs" mogen volgen. Heel interessant! 


Handige links op Websites:

www.gebarencentrum.nl           voor gebaren

www.sclera.be                            voor pictogrammen 

www.autisme.nl                          voor informatie over de stoornis autisme

www.nationalehulpgids.nl         voor mijn advertentie en andere relevantie informatie over PGB

www.kvk.nl                  voor mijn KvK PGB Judith van Laere registratie

www.gemeentegouda.nl            voor informatie over PGB


Handige links op Apps voor Android Telefoons:

Kidstimer                                      voor time timer op je mobiel

Kindergebaren                             voor spelenderwijs gebaren aanleren

NGC                                               voor gebaren via de officiële Nederlandse Gebaren Centrum

 

Kosten 

Net zoals zoveel dingen in het leven zijn er ook kosten verbonden aan mijn diensten die ik aanbied. 

Dat is voor: 

Begeleiding: op dit moment gemiddeld €47 ,- per uur,
Huishouden: op dit moment gemiddeld 
€27,- per uur, (doe ik nog maar bij 1 client, neem geen nieuwe clienten aan voor huishouden, wel als onderdeel van de begeleidingsuren)
Administratie: op dit moment gemiddeld €47,- per uur,
Douchehulp: op dit moment gemiddeld €47,- per uur (alleen vrouwen).


De hoogte hiervan is onder andere afhankelijk van de inhoud van de functie. Regelmatig stijgen mijn tarieven aangezien ik meer kennis, kunde en ervaring heb opgedaan en de inflatie omhoog is gegaan. Dit alles komt weer ten goede in de begeleiding. Dit zal naar alle redelijkheid zijn en in overleg. 


Werktijden:

Maandag 10-18 uur        (momenteel bij 1 cliënt in de middag, ruimte over ochtend)

Dinsdag 10-18 uur          (momenteel bij 2 cliënten)

Donderdag 10-16 uur     (momenteel bij 1 cliënt)

Vrijdag 10-13 uur            (mijn PGB administratie ochtend)


Vakantie:

Ik werk op de afgesproken tijden, soms kan er iets geruild worden in overleg. Ik hou de nationale feestdagen aan waarop ik vrij ben, in overleg kunnen we kijken of ik iets kan ruilen. Hou er rekening mee dat dit niet altijd het geval is. Verder ben ik door het jaar heen natuurlijk ook wel eens vrij of op vakantie. Dit geef ik tijdig door. Ook hierin geldt weer, soms kan ik op een ander moment werken maar dit kan niet altijd. 

Ik zie er naar uit om met je samen te werken!  mijn diensten kosten verbonden.  Afhankelijk van de zwaarte ende r ik een uurtarief van €22,50 tot 32,50   

Zoals al

Zoals alles in het leven zijn ook aan mijn diensten kosten verbonden.  Afhankelijk van de zwaarte en de inhoudt van de begeleiding hanteer ik een uurtarief van €22,50 tot 32,50 

es in het leven zijn ook aan mijn diensten kosten verbonden.  Afhankelijk van de zwaarte en de inhoudt van de begeleiding hanteer ik en uurtarief van €22,50 tot 32,
 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Instagram
LinkedIn