PGB Judith van Laere                                                                                              Begeleiding aan huis in Gouda en directe omgeving    

Picto's en Gebaren

Picto's (pictogrammen)

Voor de één werkt picto's niet en voor de ander juist heel goed! Doe wat goed voelt en bij jou en/of je gezin past. Ik werk al heel lang met picto's. Kom je er niet uit, ik help je graag met het opzetten van een dagstructuur, het kiezen van de juiste plek in huis om de picto's op te hangen en leer hoe je het beste kunt werken met picto's. Foto's of verwijzers zijn ook een mooi middel om structuur in de dag aan te brengen.  


Gebaren

Heel veel gebaren maak je automatisch al. Denk maar aan het gebaar van "drinken", "hier komen", "koud" of "tot ziens". Je ondersteund hiermee hetgeen wat je zegt. Voor kinderen of mensen die ook baat hebben bij gebaren kan er een wereld voor hen open gaan. Ze kunnen door middel van gebaren zelf aangeven wat ze willen, hoe fijn is dat! Het aanleren vraagt wel wat energie, herhalen is hierbij erg belangrijk. Je kunt de gebaren ook voordoen of samen doen zodat het kind of anderen die er baat bij hebben, zien en ervaren hoe een gebaar gaat. Er zijn verschillende apps voor op je mobiel en op internet is er ook genoeg informatie te vinden. Via mijn vorige werk heb ik een cursus "Gebaren in het onderwijs" mogen volgen. Heel interessant! 

 

 

 

E-mailen
Bellen
Map